05.02.2017 18:50

United wint, zorgen Leicester worden groter

Manchester United heeft zondagmiddag een eenvoudige zege geboekt op Leicester City, dat door het verlies de degradatiezone dichterbij ziet komen. In het King Power Stadium stond na negentig minuten spelen een 0-3 op het scorebord.

Manchester United trad in het King Power Stadium aan zonder de gepasseerde Daley Blind. De Nederlander zag Eric Bailly terugkeren van de Afrika Cup en die kreeg onmiddellijk weer een basisplaats van José Mourinho. Leicester City wist wat het te doen stond, met maar twee punten boven de nummer laatst op de ranglijst moesten er punten gesprokkeld worden om uit die degradatiezone te blijven. Leicester begon dan ook beter aan de wedstrijd dan de bezoekers. Riyad Mahrez drong door tot de zestien, na een subtiel tikje van Jamie Vardy, maar wist het doel niet te vinden.

Het eerste gevaar van Manchester United kwam na 23 minuten spelen. Na een snelle counter wist Marcus Rashford een voorzet van rechts bijna in te schieten, maar het doel was een metertje te laag. Manchester United had het lastig tegen Leicester. Dat was te merken in een actie van Mata, die uit frustratie met gestrekt been inging op Vardy en daarvoor slechts geel kreeg, waar rood ook gepast was geweest. Tien minuten voor het einde van de eerste helft wist United bijna de defensie van Leicester te kraken, maar doelman Kasper Schmeichel redde op sublieme wijze en tikte een inzet van Rashford naast het doel.

Vlak voor rust was het alsnog raak en kwam Manchester United op voorsprong. Na een goede individuele actie van Henrikh Mkhitaryan passeerde de middenvelder Schmeichel door de bal in de verre hoek te schieten. Twee minuten later was het ook al 0-2. Op aangeven van Antonio Valencia schoot Zlatan Ibrahimović uit de draai raak.  Na rust ging Manchester United verder met waar het mee geëindigd was. Na een prachtige één-twee met Mkhitaryan wist Mata van dichtbij in te schieten. Enig wapenfeit van Leicester was een vrije trap van Christian Fuchs. Het publiek juichte al toen zij het net zagen bollen, maar de bal kwam in het zijnet terecht.

Door de winst van Manchester United komt de ploeg van Mourinho dichter bij de top vijf, waarin eerder Liverpool en Arsenal punten lieten liggen. Leicester City ziet de degradatiestreep steeds dichterbij komen. Het gat met de nummer laatst Sunderland blijft twee punten.

Door: Thomas Mulder