05.02.2017 19:16

Tukkers tevreden met spel, niet met resultaat

FC Twente ging zondagmiddag in eigen huis onderuit tegen Feyenoord (0-2), maar kon wel goed mee met de koploper. Trainer René Hake en aanvoerder Stefan Thesker vonden dat er meer in had gezeten.

"We hebben er in elk geval wel een echte wedstrijd van gemaakt", begint Hake zijn verhaal op de persconferentie. "Dat kon alleen door compact te spelen en Feyenoord te dwingen tot het maken van fouten. Dat is de eerste helft een aantal keer goed gelukt. Er was een aantal momenten van buitenspel, dat zeer twijfelachtig was. Wij komen niet in de eindfase en dat heb je wel nodig om een goal te kunnen maken", deelt Hake ook een sneer uit aan arbiter Dennis Higler en assistenten, die een aantal keer ten onrechte buitenspel zagen.

"Aan de andere kant komen we ook een aantal keer goed weg. De tweede helft ging bij Feyenoord het tempo omhoog en daar konden wij niet in mee, waardoor we verder achteruit gedrongen werden. Een verdwaalde bal levert dan voor Feyenoord een doelpunt op. Wij kregen nog een kans op de gelijkmaker, maar vervolgens wordt het vanuit de omschakeling 0-2."

Thesker, de Duitse captain van Twente, kan zich vinden in de woorden van zijn trainer. "In de eerste helft hebben we goede mogelijkheden gehad en dat geldt ook voor de tweede helft. We hebben veel energie in de wedstrijd gestoken. Je kon zien dat op het laatst de concentratie bij ons daardoor omlaag ging. De supporters hebben denk ik een leuke wedstrijd gezien van een goed niveau", besluit Thesker op de clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner