05.02.2017 19:40

Streppel baalt na nederlaag: "Doodzonde"

FC Utrecht veroverde zondagmiddag de vierde plaats op de ranglijst door sc Heerenveen te verslaan (1-0). De Friezen kwamen in de slechte eerste helft op achterstand, wat na rust niet meer ongedaan kon worden gemaakt.

"We komen de gemaakte afspraken in de eerste helft niet na en gaan te slap de duels in", aldus een pissige Jurgen Streppel, trainer van sc Heerenveen. De wederopstanding na rust mocht niet baten. "Doodzonde, want we hadden hier absoluut niet hoeven verliezen."

Doelman Erwin Mulder vond de nederlaag in de Galgenwaard ook zeer onnodig. "Als je de duels niet aan gaat en de tweede bal niet verovert, kan je ook niet aan voetballen toekomen. Daar begint het mee als je tegen Utrecht speelt. Zij leggen inzet in hun spel en daarin moet je minimaal meegaan om beter te zijn. Dat hebben we niet gedaan", aldus Mulder tegen FOX Sports.

"Je moet op tempo spelen en dat hebben we nagelaten. In de rust hebben we gezegd dat we uit een een ander vaatje moesten tappen. We voetballen leuk maar het gaat om de knikkers. Dat hebben we in de tweede helft ook laten zien maar in de eerste helft absoluut niet. We verdienden meer en hadden na rust minimaal twee of drie keer moeten scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner