05.02.2017 19:32

Elneny terug bij Egypte voor finale Afrika Cup

Egypte begint zondagavond met Mohamed Elneny in de basis voor de Afrika Cup-finale tegen Kameroen. De middenvelder van Arsenal krijgt de voorkeur boven Ibrahim Salah, die de halve finale tegen Burkina Faso speelde.

Elneny maakte de groepsfase vol namens de Egyptenaren, maar moest de kwartfinale tegen Marokko en de halve eindstrijd tegen Burkina Faso vanaf de zijkant aanschouwen. Voor de finale krijgt hij weer vertrouwen van bondscoach Héctor Cúper. Datzelfde geldt voor PAOK-aanvaller Amr Warda, die al drie keer inviel in dit toernooi. Hij vervangt Mahmoud Kahraba, die geschorst is voor deze editie van de Afrika Cup-finale.

Hugo Broos, de bondscoach van Kameroen, heeft zijn basiselftal op zijn beurt compleet hetzelfde gelaten. Hij heeft de volle vertrouwen in de elf mannen die voor de zege zorgden in de halve finale tegen Ghana. Michael Ngadeu-Ngadjui en Christian Bassogog, de doelpuntenmakers in Franceville, gaan in Libreville nog een keer proberen beslissend te zijn. Ook de driemansaanval, bestaande uit Benjamin Moukandjo, Jacques Zoua en Robert Tambe, krijgt het vertrouwen van Broos.

Het duel is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner