06.02.2017 09:58

Van Hanegem gelooft niet meer in titel PSV

Groot feest in Eindhoven: landskampioen PSV wordt gehuldigd. (09-05-2016)
Groot feest in Eindhoven: landskampioen PSV wordt gehuldigd. (09-05-2016)

Feyenoord, Ajax en PSV maakten nog geen fout in 2017. De top drie won alle vier de wedstrijden na de winterstop. Toch ziet Willem van Hanegem de Eindhovenaren afvallen in de strijd om de landstitel.

De oud-Feyenoorder schrijft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad het volgende: "Normaal gesproken denk je bij een koploper met vijf punten voorsprong en nog maar twee écht zware wedstrijden voor de boeg (PSV thuis en Ajax uit) dat het kampioenschap bijna binnen is." Zo makkelijk zal het niet worden voor Feyenoord vermoedt Van Hanegem: "Maar bij Feyenoord denk je toch: Het kan nog fout aflopen, iedere week weer. Al speelt Ajax, de nummer twee, op dit moment ook een stuk minder makkelijk dan eerder dit seizoen, wat voor Feyenoord dus echt goed nieuws is."

De mannen van Phillip Cocu blijven nog altijd in de achtervolging. Toch gelooft Van Hanegem niet dat PSV het verschil op Ajax en Feyenoord gaat goed maken. "In de race om de titel gaat het vanaf nu tussen Ajax en Feyenoord", is Van Hanegem stellig. "Volgende week speelt Ajax thuis tegen Sparta en Feyenoord in de Kuip tegen Groningen. Ik denk dat Sparta er slechter aan toe is dan Groningen. En Feyenoord, dat de eerste wedstrijd van dit seizoen nog in Groningen met 0-5 won, moet vooral niet denken dat het thuis weer zo gemakkelijk zal gaan. Aan de andere kant geloof ik niet dat Feyenoord dit seizoen in de Kuip nog zal verliezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner