06.02.2017 14:51

Oularé kent voetbalwet en weigert strafschop

Obbi Oularé (l.), de nieuwbakken spits van Willem II, neemt de bal aan onder druk van Heraclied Justin Hoogma (r.). (04-02-2017)
Obbi Oularé (l.), de nieuwbakken spits van Willem II, neemt de bal aan onder druk van Heraclied Justin Hoogma (r.). (04-02-2017)

Obbi Oularé maakte afgelopen zaterdagavond tegen Heracles Almelo (1-3 verlies) zijn debuut voor Willem II. Na ruim twintig minuten werd hij gevloerd in het strafschopgebied door Heracles-doelman Bram Castro.

De keeper kreeg daarvoor de rode prent en de thuisploeg een penalty. "Ik mocht hem nemen, maar ik ken ook de voetbalwet dat als er een fout op jou wordt gemaakt, je nooit zelf de penalty moet nemen", vertelt Oularé op de website van de club. De Belgische spits gaf daarom de bal aan zijn Spaanse ploeggenoot Fran Sol.

"Ik had de bal wel in mijn handen, maar besefte toen dat ik toch wel op moest passen. Ik heb vaak genoeg gezien dat hij dan gemist wordt. Daarom heb ik Fran de penalty laten nemen. Hij schoot hem gelukkig goed in." Het betekende een 1-0 voorsprong, maar de thuisploeg kon deze koers richting drie punten niet vasthouden. Heracles boog met een man minder de stand om naar een 1-3 overwinning.

Het was een rare gewaarwording voor de debutant die wordt gehuurd van Watford om een voorsprong met een overtal weg te geven. "Ik heb met tien man wel eens gewonnen, maar nog nooit tegen tien verloren. Sommige dingen gebeuren, helaas..." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner