06.02.2017 22:25

Nederlaag top twee JL, belagers profiteren

Ralf Seuntjens (l.) krijgt tijdens Jong PSV - VVV-Venlo met twee talenten van de thuisploeg te maken. Oleksandr Zinchenko (m.) en Dante Rigo (r.) proberen het de spits moeilijk te maken. (06-02-2017)

Maandenlang verloren VVV-Venlo en Jong Ajax geen wedstrijd in de Jupiler League, maar maandagavond was het opeens voor beide ploegen zo ver. De achtervolgers in de subtop profiteerden direct in speelronde 24.

Koploper VVV-Venlo verloor op 14 oktober 2016 voor het laatst, Fortuna Sittard was toen te sterk voor de Limburgers. VVV-Venlo ging maandagavond op bezoek bij Jong PSV, dat met Remko Pasveer, Oleksandr Zinchenko en Steven Bergwijn aardig wat ervaring in de basisopstelling had staan. Het leek VVV-Venlo niet te deren, aangezien Ralf Seuntjens al na vijftien minuten de openingstreffer scoorde.

Voor rust zette Jong PSV dat echter recht, alhoewel het er hulp bij nodig had. Jerold Promes maakte na ruim een half uur spelen een eigen doelpunt, Sam Lammers bepaalde vlak voor rust de eindstand in Eindhoven: 2-1. Jong Ajax ging op 31 oktober 2016 hard onderuit tegen VVV-Venlo, maar verloor daarna geen enkel duel meer in de Jupiler League. Tegen Fortuna Sittard leek dat opnieuw niet te gebeuren, de ploeg kwam via Vaclav Černý en Mateo Cassierra nog voor rust op een 0-2 voorsprong.

Toen Finn Stokkers na vijftig minuten spelen de aansluitingstreffer maakte, hield Jong Ajax nog stand, maar de defensie zakte na de 2-2 van Perr Schuurs als een kaartenhuis in elkaar. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker, via Gavin Vlijter en Djibril Dianessy (twee keer) stond het vijf minuten voor tijd maar liefst 5-2. Jong Ajax had niet meer de adem om dat recht te zetten. De nummers één en twee leden dus puntenverlies, MVV, FC Volendam en NAC Breda profiteerden optimaal.

De Limburgers wonnen met 3-0 van FC Oss, FC Volendam pakte in de slotfase de zege op FC Den Bosch, terwijl NAC Breda en FC Dordrecht al na vier minuten spelen de eindstand op het scorebord hadden staan: 1-0 in het voordeel van de Brabanders. Door de uitslagen in speelronde 24 is het weer een stuk spannender geworden op de ranglijst. VVV-Venlo blijft koploper met 53 punten, Jong Ajax staat tweede met vier punten achterstand. FC Volendam staat samen met MVV vijf punten achter op VVV-Venlo, NAC Breda staat vijfde met 41 punten.