07.02.2017 09:31

Van Persie begrijpt niets van boze Özyakup

Robin van Persie (r.) juicht voor de neus van Oğuzhan Özyakup (l.) tijdens het bekerduel Beşiktaş - Fenerbahçe (05-02-2017).
Robin van Persie (r.) juicht voor de neus van Oğuzhan Özyakup (l.) tijdens het bekerduel Beşiktaş - Fenerbahçe (05-02-2017).

Robin van Persie heeft gereageerd op het voorval tussen Oğuzhan Özyakup en hemzelf tijdens het bekerduel Beşiktaş - Fenerbahçe (0-1). De Nederlander vierde de enige treffer van de wedstrijd door voor de neus van Özyakup te juichen.

Özyakup, die werd geboren in Zaandam, was na afloop van het bekerduel niet blij met Van Persie, maar de oud-speler van onder meer Arsenal en Manchester United laat weten waarom hij zich liet gaan tegenover Özyakup. "Hij zei in de eerste helft iets in het Nederlands tegen me, maar ik kon niet precies verstaan wat. Hij leek te schelden. Ik dacht dat hij een grapje maakte en schudde mijn hoofd", aldus Van Persie.

Het moment bleef Van Persie bezighouden. "Ik vroeg hem later wat hij aan het doen was, maar hij bleef maar vloeken", vervolgt de aanvaller tegenover het Turkse Milliyet. "Hij zei dat ik oud was en in een veteranenelftal moest gaan voetballen. En dan gaat hij nu zeggen dat híj beledigd is...?"

Op 30 april gaat Fenerbahçe in de Turkse SüperLig opnieuw op bezoek bij Beşiktaş.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner