07.02.2017 10:17

Zinchenko ontevreden over Jong PSV-debuut

Oleksandr Zinchenko (m.) gaat alleen op VVV-doelman Deleno van Crooy (l.) af tijdens het competitieduel Jong PSV - VVV-Venlo (06-02-2017).
Oleksandr Zinchenko (m.) gaat alleen op VVV-doelman Deleno van Crooy (l.) af tijdens het competitieduel Jong PSV - VVV-Venlo (06-02-2017).

Oleksandr Zinchenko won maandagavond tijdens zijn debuut voor Jong PSV met 2-1 van koploper VVV-Venlo, maar de Oekraïense middenvelder, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, was na afloop ontevreden.

"Ik kijk altijd wat er beter kan en wil mezelf blijven ontwikkelen", vertelt de huurling van Manchester City aan het Eindhovens Dagblad. "Het resultaat staat ook bij mij altijd voorop, maar ik had ook een keer moeten scoren bijvoorbeeld en over-all gewoon meer willen brengen", aldus Zinchenko, die tijdens de tweede seizoenshelft nog geen speeltijd kreeg in de hoofdmacht van PSV. "Ik zal de trainer moeten overtuigen en het zelf moeten laten zien."

Jong PSV-trainer Pascal Jansen, die tegen VVV ook de beschikking had over onder meer Remko Pasveer en de van FC Utrecht teruggekeerde Menno Koch, is blij met de onvrede bij Zinchenko. "Dat hij kritisch op zichzelf is, is een goede zaak en betekent dat hij wil leren om verder te komen."

Zinchenko speelde dit seizoen dertien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner