07.02.2017 12:30

TvdW: Scorende verdedigers blinken uit

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

PSV-linksback Jetro Willems was afgelopen speelronde de best beoordeelde speler. De verdediger krijg een 7.38 voor zijn goede spel in de lastige uitwedstrijd van PSV tegen AZ. Willems zorgde persoonlijk voor twee knappe doelpunten, in de met 2-4 gewonnen wedstrijd in Alkmaar. Willems was echter niet de enige goed presterende verdediger tijdens de afgelopen speelronde. Opmerkelijk genoeg behalen alle vier verdedigers (die opgenomen zijn in het Team van de Week) hoger dan elke andere speler.

Naast Willems zien we het centrale verdedigingsduo van Feyenoord: Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Botteghin scoorde dit seizoen al belangrijke doelpunten en ook in de wedstrijd tegen FC Twente scoorde de mandekker. Botteghin krijgt een 7.13, net iets hoger dan Van der Heijden, die een 7 scoort. Tot slot zien we de in Zwolle teruggekeerde Ouasim Bouy. De linkspoot nam PEC Zwolle op sleeptouw en won direct met 2-3 bij Sparta Rotterdam.

Van Wolfswinkel opnieuw belangrijk

Vitesse heeft de investering in Ricky van Wolfswinkel inmiddels al dubbel en dwars terugverdiend. De aanvalsleider van Vitesse gaf de assist op de openingstreffer tegen ADO Den Haag en was een paar minuten later zelf ook trefzeker. De teller staat na twintig Eredivisiewedstrijden op tien doelpunten en dat is helemaal niet onaardig.

Naast Van Wolfswinkel zien we Brandley Kuwas van Heracles Almelo en Fred Friday, de cultheld van AZ. Kuwas scoorde niet namens Heracles tegen Willem II, maar was wel een constante dreiging, waardoor hij een beoordeling kreeg van een 6.75. Dat cijfer kreeg ook Friday toegewezen. De AZ-aanvaller verloor weliswaar met 2-4, maar was wel verantwoordelijk voor de twee Alkmaarse doelpunten.

Tot slot nog drie middenvelders. Django Warmerdam speelde zondagmiddag een prima wedstrijd voor PEC Zwolle. Met een heerlijke assist leverde hij een belangrijke bijdrage aan de openingstreffer van Queensy Menig. Hij krijgt een 6.88. Davy Klaassen scoorde de openingstreffer tegen Roda JC en heeft net als Warmerdam een 6.88 achter zijn naam staan. Davy Pröpper is nauwelijks weg te denken uit het Team van de Week. Ditmaal maakt hij ook deel uit van de selectie. Met de assist op Willems leverde hij een bijdrage aan de overwinning in Alkmaar.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner