07.02.2017 13:31

KNVB gaat in de fout met aanstelling Nijhuis

De KNVB heeft een fout gemaakt met de scheidsrechtersaanstellingen voor aankomend weekend. De voetbalbond heeft Bas Nijhuis de leiding gegeven over het duel tussen Excelsior en FC Twente, maar dat is helemaal niet mogelijk.

Nijhuis is geboren in Enschede en mag daardoor geen wedstrijden fluiten van FC Twente. De KNVB hanteert altijd de regel dat scheidsrechters geen duels mogen leiden van clubs uit hun geboorteplaats, dit om discussie te voorkomen. De voetbalbond heeft aan FOX Sports bevestigd dat er een administratieve fout is gemaakt en heeft Nijhuis per direct van de wedstrijd van zondagmiddag gehaald.

De KNVB laat weten te zoeken naar een oplossing en hoopt binnenkort een andere scheidsrechter aan te kunnen stellen voor het duel tussen Excelsior en FC Twente. Zeker is wel dat Serdar Gözübüyük aankomend weekend de wedstrijd Feyenoord - FC Groningen in goede banen mag leiden. In Amsterdam heeft Pol van Boekel de leiding bij het duel tussen Ajax en Sparta. Dennis Higler is aangesteld voor PSV – FC Utrecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner