07.02.2017 14:26

Van As denkt aan oude bekende als ADO-coach

ADO Den Haag maakte dinsdag bekend Željko Petrović op non-actief te hebben gezet. De clubleiding had geen vertrouwen meer in de Montenegrijn en heeft meteen al een opvolger op het oog: het gaat om Robert Maaskant.

ADO staat momenteel op een teleurstellende zestiende plaats in de Eredivisie en staat voor een zeer belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Zaterdagavond gaan de Hagenaars op bezoek bij hekkensluiter Go Ahead Eagles. De clubleiding van ADO had geen vertrouwen meer in een toekomst met Petrović en hoopt onder een andere trainer in de Eredivisie te blijven.

Volgens De Telegraaf is Maaskant één van de voornaamste kandidaten om Petrović op te volgen. Manager voetbalzaken Jeffrey van As heeft bevestigd dat de werkloze coach op het lijstje van ADO staat. Maaskant werkte tussen 2008 en 2010 al met Van As samen bij NAC Breda. "We hebben toen zelfs Europees voetbal gehaald", vertelt Van As. "Maar er zijn momenteel meer trainers beschikbaar."

Maaskant was voor het laatst actief als trainer bij NAC Breda. Bij die club werd hij in oktober 2015 de laan uitgestuurd. De oefenmeester was daarvoor werkzaam als assistent-trainer bij Columbus Crew in de Verenigde Staten en was eindverantwoordelijke bij het Wit-Russische Dinamo Minsk. In Nederland was hij actief als hoofdtrainer van MVV Maastricht, RBC Roosendaal, Willem II, FC Groningen en Go Ahead Eagles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner