07.02.2017 21:29

Tuchtcommissie buigt zich over Van Persie

Robin van Persie (l.) laat zich zien in Turkije. De Nederlander scoort in de beker de 1-0 tegen aartsrivaal Beşiktaş. (05-02-2017)
Robin van Persie (l.) laat zich zien in Turkije. De Nederlander scoort in de beker de 1-0 tegen aartsrivaal Beşiktaş. (05-02-2017)

Het zijn drukke dagen voor Robin van Persie. De Nederlandse spits staat in het middelpunt van de belangstelling in Turkije vanwege positieve en negatieve dingen rondom de bekerwedstrijd tussen Beşiktaş en Fenerbahçe. Van Persie scoorde de enige treffer in het duel in de achtste finale, maar moet wel voor de Turkse tuchtcommissie vanwege een gebaar naar de thuisfans van Beşiktaş.

Het duel in Istanbul werd op 5 februari afgewerkt in de achtste finale van het Turkse bekertoernooi. Wedstrijden tussen Beşiktaş en Fenerbahçe zijn altijd al verhit, maar Van Persie stookte met diverse acties dat vuurtje nog eens op. De spits leek vlak voor rust tegenstander Duško Tošić een rode kaart aan te smeren, terwijl hij na zijn doelpunt zijn tong uitstak naar het thuispubliek.

Vooral van die laatste actie is de Turkse voetbalbond niet gediend. De aanklager betaald voetbal in Turkije gaat kijken of Van Persie gestraft wordt, alhoewel Tošić en Şenol Güneş, de trainer van Beşiktaş, ook voor de tuchtcommissie moeten verschijnen. Beşiktaş is momenteel de koploper in de Turkse competitie, de ploeg heeft een voorsprong van negen punten op Fenerbahçe.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner