07.02.2017 21:52

KNVB draait schorsing van Manu niet terug

Nijmegen-speler Mikael Dyrestam (l.) met Go Ahead Eagles-speler Elvis Manu (r.) in duel. (04-02-2017)
Nijmegen-speler Mikael Dyrestam (l.) met Go Ahead Eagles-speler Elvis Manu (r.) in duel. (04-02-2017)

Elvis Manu blijft gewoon geschorst voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De aanvaller van Go Ahead Eagles kreeg tegen NEC twee gele kaarten, de directie van de club streed tegen de tweede gele kaart. Edwin Lugt kreeg echter geen gehoor bij de KNVB.

Manu kreeg in duel met NEC voor een schwalbe zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, maar deze beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers was twijfelachtig. De aanvaller van Go Ahead Eagles was verwikkeld in een sprintduel met Mikael Dyrestam, die een tackle inzette. Hierop kwam Manu ten val, maar Kuipers zag daar een schwalbe in. Manu kon zodoende na ruim een uur spelen inrukken, maar Go Ahead Eagles hield stand in Nijmegen en pakte drie hele belangrijke punten: 1-2.

De formatie uit Deventer was echter niet tevreden met de gang van zaken, aangezien de belangrijke Manu geschorst was voor de degradatiekraker tegen ADO Den Haag. Voorzitter Lugt deed er dan ook alles aan om de tweede kaart kwijt te laten schelden, maar via Twitter laat hij dinsdagavond weten dat dit niet gaat lukken. Zodoende moet Go Ahead Eagles op zoek naar een ander aanvalsplan, zonder Manu.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner