08.02.2017 10:03

Ludwig akkoord met schorsing van twee duels

Andreas Ludwig (l.) strijdt tijdens de wedstrijd FC Utrecht - sc Heerenveen om de bal met Martin Ødegaard (r.). (05-02-2017)
Andreas Ludwig (l.) strijdt tijdens de wedstrijd FC Utrecht - sc Heerenveen om de bal met Martin Ødegaard (r.). (05-02-2017)

FC Utrecht en Andreas Ludwig hebben een schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB geaccepteerd. Dat betekent dat de Domstedelingen de komende twee wedstrijden geen beroep kunnen doen op de Duitser, die de wedstrijden tegen PSV (uit) en PEC Zwolle (thuis) mist.

Ludwig ontving in de vorige speelronde een rode kaart. In de slotfase van de wedstrijd tegen sc Heerenveen maakte de middenvelder een overtreding op Real Madrid-huurling Martin Ødegaard, waarna hij ook op het been van de Noor ging staan. Scheidsrechter Jochem Kamphuis - die even daarvoor Sam Larsson zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gegeven - was onverbiddelijk en stuurde Ludwig met een directe rode kaart van het veld.

De middenvelder startte tegen Heerenveen in de basis omdat Yassin Ayoub ziek was. De verwachting is dat Ayoub tegen PSV gewoon weer kan spelen. Naast Ludwig moet Erik ten Hag in Eindhoven ook Sofyan Amrabat (enkelblessure) en de langdurig geblesseerde Rico Strieder missen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner