08.02.2017 19:15

Sparta wint Fan Award Eredivisie 2016/2017

Fans van Sparta zijn het meest tevreden over hun stadionbezoek tijdens thuiswedstrijden van hun club. De Rotterdamse club kreeg woensdag de Fan Award Eredivisie 2016/2017 uitgereikt op het kenniscongres betaald voetbal. FC Twente en sc Heerenveen maakten ook kans op de prijs, maar wonnen niet.

Sparta won omdat het de hoogte beoordeling kreeg van Sparta-supporters in het Fan Onderzoek. Maar liefst 98 procent van de fans op het Kasteel gaven aan dat het stadionbezoek 'goed' tot 'zeer goed' was. Het Fan Onderzoek is een jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder alle geregistreerde fans van de Nederlandse profclubs. De fans beoordelen hun club op basis van onder andere sfeer, entertainment, faciliteiten en catering.

In de Jupiler League won FC Volendam de award, met een tevredenheidsscore van 96 procent. Sponsors vertoefden het beste bij Excelsior (Eredivisie) en RKC Waalwijk (Jupiler League). Of Sparta volgend seizoen wederom kan meedingen om de prijs in de Eredivisie valt nog te bezien, aangezien de ploeg na 21 wedstrijden in de Eredivisie slechts één punt boven de degradatiezone staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner