09.02.2017 09:00

Ten Hag: "Kwestie van elkaar scherp houden"

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag zag dat zijn ploeg de afgelopen periode veel onnodige doelpunten tegen kreeg, maar toch is zijn ploeg inmiddels terug te vinden op de vierde plaats. Dat stemt de coach van FC Utrecht tevreden.

"Als je ons analyseert, zie je dat we de laatste tijd ongelukkig goals tegen krijgen uit standaardsituaties, penalty's of schoten van afstand", aldus Ten Hag tegenover Voetbal International. "Dat alles heeft te maken met concentratie en die spiegel hebben we onszelf wel voorgehouden. De spelers deden het niet expres, natuurlijk niet, maar het gebeurde wél."

"Het is een kwestie van elkaar scherp houden, elkaar niet laten ontsnappen", vervolgt de oefenmeester. "Dat we dit nu wel voor elkaar kregen tegen Heerenveen (1-0 overwinning, red.), is winst. Te vaak kregen we complimenten, maar stonden we met lege handen. Of we vergaten een wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Die bekeruitschakeling tegen Cambuur hebben toch aan onszelf te wijten. We controleren die wedstrijd, missen genoeg kansen en geven twee goals zomaar weg. Sinterklaas in optima forma. Die rol spelen we nu niet meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner