09.02.2017 13:41

Wenger gelooft nog in titelkansen Arsenal

Ondanks een achterstand van twaalf punten op koploper Chelsea, houdt Arsenal-manager Arsène Wenger nog vertrouwen in de titel. Vorig weekend kreeg Arsenal nog een harde klap, door de kansloze nederlaag bij Chelsea.

Met een nieuw weekend voor de boeg, waarin The Gunners zaterdagmiddag thuis spelen tegen Hull City, krijgt Arsenal de kans om de teleurstelling van zich af te spelen. Op Stamford Bridge konden The Gunners in de Londense derby de titelstrijd weer opengooien, maar was het Chelsea dat er met de punten vandoor ging (3-1). Desondanks houdt Wenger vertrouwen in een goede afloop. 

"Het is nooit over", reageert Wenger op de persconferentie over de titelkansen. "Wij zullen ons daar nooit bij neerleggen. Ook al denken de journalisten zo, ik niet." Wenger doet dan wel de persconferentie, hij zit zaterdag in het Emirates Stadium niet op de bank. De Fransman zit nog een schorsing uit, nadat hij een aanvaring had met de vierde official in het thuisduel met Burnley. Volgende week, op bezoek bij Southampton, is de laatste keer van vier wedstrijden schorsing.

"We kijken naar de teams om ons heen. We zitten allemaal heel dicht op elkaar en het is een enorm gevecht voor elke positie. Dat is altijd in de Premier League, maar dit seizoen nog wel meer." Nummer twee Tottenham Hotspur en nummer zes Manchester United zijn maar vijf punten van elkaar verwijderd. Daartussenin zitten Arsenal, Manchester City en Liverpool.

"Als de titelrace voor ons voorbij is, dan geldt dat voor iedereen. We staan allemaal heel dicht op elkaar. Chelsea heeft het voordeel dat ze verder nergens meer om spelen. Ze zijn niet Europees actief en hebben geen midweekse wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner