09.02.2017 17:11

Overzicht van de topwedstrijden dit weekend

Dit weekend staan er weer een aantal prachtige affiches op het programma. Voetbal.com zet de mooiste duels op een rij en blikt vooruit op deze wedstrijden. Alle duels zijn LIVE te volgen op de site.

Degradatiekraker Go Ahead Eagles - ADO Den Haag
In de kelder van de Eredivisie zijn er zaterdag hele belangrijke punten te verdelen. Hekkensluiter Go Ahead Eagles neemt het in de Adelaarshorst op tegen ADO Den Haag, dat één punt meer verzamelde. Bij ADO zit trainer Alfons Groenendijk voor het eerst op de bank. De ontslagen Željko Petrović verloor de laatste vier wedstrijden en Groenendijk moet daar verandering in zien te brengen. Op goede statistieken kan hij echter niet bouwen. The Eagles wisten van de 22 thuiswedstrijden tegen ADO er dertien in winst om te zetten. ADO nam pas zes keer de punten mee naar Den Haag.

Thuiswedstrijden voor de top drie
Koploper Feyenoord en achtervolgers Ajax en PSV spelen een thuiswedstrijd. Feyenoord speelt het eerst van de drie, namelijk op zaterdagavond tegen FC Groningen. Na de eerdere 0-5 overwinning in de Euroborg, mag deze wedstrijd geen problemen opleveren voor de Rotterdammers. Zeker niet met de staat van de huidige defensie. Doelman Brad Jones kreeg nog geen enkel tegendoelpunt in de competitie in 2017. Anderzijds is FC Groningen in het nieuwe jaar nog ongeslagen.
De wedstrijd voor Ajax tegen Sparta van zondagmiddag mag ook geen problemen opleveren voor de Amsterdammers. De Spartanen zijn niet in goede doen, in 2017 werd pas één punt gepakt. Door de tegenvallende resultaten staat de ploeg van Alex Pastoor nog maar één punt boven de degradatiestreep. Daarbij is een bezoek van Sparta aan Amsterdam vaak een garantie van doelpunten. De grootste uitslag was 9-0, die twee keer werd neergezet. In 1985 was Marco van Basten de grote man met vijf goals, meer recenter maakte Shota Arveladze er vier in 2001.
PSV sluit het weekend af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Utrechters zijn de ploeg in vorm en stootten vorige week door naar de vierde plaats op de ranglijst. Nummer drie PSV staat nog wel op een ruime voorsprong van twaalf punten. Voor de thuisploeg is elke wedstrijd een finale. Puntenverlies betekent afhaken in de titelrace, maar PSV heeft het doorgaans niet moeilijk met Utrecht in het Philips Stadion. De laatste keer dat Utrecht een punt pakte in Eindhoven, was in het seizoen 1995/1996 (0-0). Voor een overwinning van Utrecht moeten we nog veel verder terug in de tijd: in 1980 won Utrecht met 2-3.

Belgische topper RSC Anderlecht - SV Zulte Waregem
In de Belgische Eerste Klasse A hijgt Zulte Waregem bij Anderlecht in de nek. De ploegen staan tweede en derde op de ranglijst, in de achtervolging op koploper Club Brugge. Beide ploegen hebben niet stilgezeten in de winterse transfermarkt. Adrien Trebel (Standard Luik) en Isaac Thelin (Girondins Bordeaux) transfereerden naar Anderlecht en maakten al hun debuut. Tegenstander Zulte Waregem trok onder meer Robert Mühren aan van AZ en haalde nog vier andere versterkingen. Mühren begon meteen in de basis tegen KAA Gent (1-1) en de verwachting is dat hij tegen Anderlecht ook zal spelen. Hij zal het dan opnemen tegen landgenoot Bram Nuytinck, die zeker is van een basisplaats in het hart van de defensie. De 26-jarige Nuytinck kwam al 22 competitiewedstrijden op rij in actie. De krachtmeting tussen beide ploegen is zondagmiddag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner