09.02.2017 19:28

Royston Drenthe (29) stopt met voetballen

Hij werd beschouwd als een zeer groot talent in Nederland, maar Royston Drenthe speelde slechts iets meer dan tweehonderd profwedstrijden in zijn carrière. De oud-Feyenoorder stopt op 29-jarige leeftijd met voetballen. Drenthe gaat zich richten op zijn rapcarrière, waardoor hij nu als Roya2faces door het leven gaat.

Tegenover Voetbal International geeft Drenthe zelfs aan dat Feyenoord hem niet hoeft te bellen, aangezien hij zijn keuze heeft gemaakt. De flankspeler, die later in de verdediging en op het middenveld belandde, maakte tijdens zijn eerste jaar bij Feyenoord indruk, net als op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21. In 2007 liet hij zich met Jong Oranje in eigen land zien tegen onder andere de leeftijdsgenoten van Portugal, België en Engeland, waarna Real Madrid in beeld kwam.

De Spaanse grootmacht nam Drenthe voor maar liefst veertien miljoen euro over van Feyenoord, waarna hij in zijn eerste twee seizoenen in Spanje nog tot 38 optredens kwam in de Primera División. De nieuwigheid was echter echter snel af en Drenthe leek het niet te gaan winnen van de concurrentie. Hij werd nog een tijdje als linksback gezien door zijn werkgever, maar na een verhuurperiode bij Hércules CF werd hij doorverhuurd aan Everton.

In Engeland kwam Drenthe nog tot 21 competitieduels, maar tot een langer verblijf in de Premier League leidde dat niet. Real Madrid hoefde de Nederlander ook niet terug, waardoor hij als transfervrije speler het buitenland opzocht. Via Rusland, Engeland en Turkije kwam Drenthe uiteindelijk bij Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten terecht, waar hij tot de zomer van 2016 speelde. Achteraf gezien bleek dit de laatste club van Drenthe te zijn.

In 2010 speelde Drenthe zijn enige interland in dienst van Oranje, tegen Turkije kwam hij als invaller in het veld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner