09.02.2017 21:15

Verkoop AC Milan wordt begin maart officieel

Het moet gek lopen wil AC Milan over een maand niet in Chinese handen zijn. Eigenaar Silvio Berlusconi heeft na een gesprek met Chinese investeerders bepaald dat de definitieve verkoop op 1 of 3 maart afgerond wordt. De deal had aardig wat voeten in de aarde.

Met de verkoop is naar verluidt een bedrag van 740 miljoen euro gemoeid, waarmee Berlusconi wordt uitgekocht. De Chinese partij had echter moeite om de financiën bij elkaar te krijgen, waarna liquiditeitsproblemen roet in het eten leken te gooien. De koop stond in december al op de agenda, maar werd telkens vooruitgeschoven.

Inmiddels heeft Sino-Europe Sports, het bedrijf dat AC Milan uiteindelijk in handen gaat krijgen, diverse aanbetalingen gedaan, waarna de koop begin maart definitief moet worden. Sinds 1986 heeft Berlusconi een vinger in de pap bij AC Milan, dat sindsdien vijf keer de Champions League en acht keer de Serie A won.

De laatste jaren moet AC Milan het echter met mindere prestaties doen, alhoewel dit seizoen nog wel de Supercup werd gewonnen. De club is al enkele jaren geen kampioen in Italië meer geworden en speelde in het seizoen 2013/2014 voor het laatst in Europees verband.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner