09.02.2017 22:29

Heitinga moet zich aanpassen na 'pensioen'

Assistent-trainer John Heitinga van Jong Ajax gaat richting zijn plek op de bank voor het duel met Helmond Sport. (16-12-2016)
Assistent-trainer John Heitinga van Jong Ajax gaat richting zijn plek op de bank voor het duel met Helmond Sport. (16-12-2016)

De terugkeer als voetballer bij Ajax draaide uit op een mislukking voor John Heitinga, die nu wel bezig is aan een goede periode als assistent-trainer van Jong Ajax. Financieel gezien is Heitinga er echter wel op achteruit gegaan nadat hij stopte.

"Toen ik nog voetbalde, kwam er veel meer geld binnen. Ons uitgavenpatroon was daar ook naar. We proberen ons aan te passen", stelt Heitinga in het blad LINDA. Heitinga begon in 2001 zijn carrière in Amsterdam, waarna hij in het buitenland speelde voor Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. In 2015 keerde hij terug naar Amsterdam, maar mede door concurrentie en blessureleed kwam Heitinga nauwelijks aan spelen toe.

Inmiddels ruim een jaar geleden trok de verdediger zijn conclusie en stopte hij met voetballen. Dat raakte Heitinga in zijn hart en portemonnee. "Op vakantie huren we nog steeds een dik huis, maar je hebt verschillende categorieën dik. Dat is ook een stukje bewustwording. Vroeger pakten we weleens een privéjet, maar dat doen we niet meer." Inmiddels is Heitinga bezig om zijn trainersdiploma te krijgen, terwijl hij in de Jupiler League ervaring opdoet bij Ajax.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner