10.02.2017 09:14

Stam Trainer van de Maand na winnende reeks

Jaap Stam is niet tevreden over het spel van zijn ploeg in het duel met Birmingham City en buldert de aanwijzingen over het veld. (31-01-2017)
Jaap Stam is niet tevreden over het spel van zijn ploeg in het duel met Birmingham City en buldert de aanwijzingen over het veld. (31-01-2017)

Jaap Stam is beloond voor zijn goede prestaties bij Reading FC in de maand januari in de The Championship. De Nederlandse oefenmeester ontving namelijk de prijs voor Trainer van de Maand. Vier van de zes wedstrijden sloot hij winnend af.

Begin januari werd er gewonnen van Bristol City (3-2). Daarna volgden twee nederlagen op rij tegen Queens Park Rangers (0-1) en Derby County (2-3). De resterende wedstrijden in die maand werden niet meer verloren. Tegen Fulham FC (1-0), Cardiff City (2-1) en Birmingham City (1-0) werd namelijk gewonnen. De goede reeks in januari zorgde voor een stijging op de ranglijst, want Reading vindt zichzelf nu terug op plaats drie. Reading moet alleen Newcastle United en Brighton & Hove Albion voor zich dulden.

De trainer uit Kampen is momenteel bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij afgelopen zomer overstapte van Jong Ajax naar Engeland. De prestaties van Reading zijn momenteel boven verwachting, nadat de club vorig seizoen zeventiende werd. Destijds behaalde de club van 46 wedstrijden 52 punten, terwijl nu na 30 wedstrijden al 56 punten zijn behaald. 

De maand februari begon iets minder voor Stam, daar het duel met laagvlieger Ipswich Town in een 2-2 gelijkspel eindigde. Zaterdagmiddag wacht de wedstrijd tegen Barnsley, de nummer negen van The Championship. Klik hier voor een overzicht van alle wedstrijden van Reading dit seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner