10.02.2017 15:25

Bosz heeft keuze Kluivert - Traoré al gemaakt

Justin Kluivert omspeelt zijn directe tegenstander van Roda JC. (05-02-2017)
Justin Kluivert omspeelt zijn directe tegenstander van Roda JC. (05-02-2017)

Tegen Sparta heeft Ajax-trainer Peter Bosz een luxeprobleem. Justin Kluivert verving Bertrand Traoré in zijn afwezigheid op sublieme wijze, maar de Afrikaan is inmiddels fit teruggekeerd naar Nederland. Bosz weet al wie zondag speelt. De trainer gaf zijn opstelling echter niet prijs.

Traoré verbleef de afgelopen weken in Gabon, waar de Afrika Cup 2017 werd afgewerkt. Met zijn land haalde de huurling van Chelsea de halve finale, maar daarin verloor Burkina Faso uiteindelijk via strafschoppen. Bosz zag zijn speler fris en fruitig terugkeren. "Traoré is fit uit het toernooi gekomen. Volgens mij is hij wel happy. Niemand had denk ik verwacht dat Burkina Faso zo ver zou komen. Dat is op zich al knap."

"Hij heeft zelf een redelijk toernooi gespeeld en stond ook in het elftal van het toernooi. Daar heb ik meer over gesproken met hem dan over die gemiste strafschop", blikt Bosz op de persconferentie voor het duel met Sparta terug op de beslissende strafschop die Traoré miste in de halve finale. De trainer heeft zijn keuze gemaakt voor de positie van rechtsbuiten. "Dat heb ik wel duidelijk, ja. Maar dat ga ik eerst aan de jongens zelf vertellen. Dat moeten ze van mij horen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner