10.02.2017 21:51

PEC Zwolle wint weer eens in eigen huis

Nicolai Brock-Madsen (l.) schreeuwt het uit als hij PEC Zwolle op een 1-0 voorsprong zet tegen NEC. Ryan Thomas (r.) juicht in zijn kielzog mee. (10-02-2017)

PEC Zwolle heeft eindelijk weer eens een overwinning geboekt in het MAC³PARK stadion. NEC was het slachtoffer van de eerste thuiswinst sinds 30 oktober 2016. In een aantrekkelijk duel met veel kansen werd het 2-0.

NEC schoot uit de startblokken en dwong PEC-doelman Mickey van der Hart al snel tot een belangrijke redding. Een voorzet van Mikael Dyrestam werd namelijk bijna in doel gekopt door de vrijstaande verdediger Wojciech Golla. De bezoekers zetten door en kregen een tweede kans via Jordan Larsson. De buitenspeler zag zijn scherpe voorzet met enige moeite gekeerd worden door Van der Hart.

In het laatste gedeelte van de eerste helft was het juist PEC dat de touwtjes in handen had. Allereerst werd de thuisploeg gevaarlijk uit een scrimmage. Even later schoot Queensy Menig, na een knappe actie à la Arjen Robben op de paal. In de laatste minuut voor rust werd NEC nog eens gevaarlijk. Opnieuw blonk PEC-goalie Van der Hart uit door dit keer een lage schuiver van verdediger Dario Dumić langs het doel te tikken.

Net als in de eerste helft begon NEC na rust voortvarend. Taiwo Awoniyi, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Jay-Roy Grot, kon vlak voor de doellijn scoren. De bal werd echter gekeerd door de meeverdedigende Danny Holla. Aan de andere kant was er een dot van een kans voor Kingsley Ehizibue. De rechterflankspeler mikte de bal, in kansrijke positie, hoog over het doel van NEC-doelman Joris Delle.

Na een klein uur spelen was het wel raak. Nicolai Brock-Madsen scoorde uit een lastige hoek via het been van Gregor Breinburg: 1-0. Het was alweer het vierde doelpunt voor de Deense spits in 2017. PEC was beter en wilde meer en via Ryan Thomas lukte dat bijna. Hij raakte na een mooie aanval de lat met een harde afstandsknaller. Ook aan de andere kant werd de lat geraakt. De poging kwam dit keer van de voeten van Mohamed Rayhi.

Uit de counter werd daarna PEC weer gevaarlijk. De mee opgekomen Dirk Marcellis trok de bal voor vanaf rechts waarna uitblinker Menig het duel won van Dumić. Uit de draai kon de linksbuiten uiteindelijk scoren: 2-0. PEC kreeg daarna nog goede kansen op meer via Mustafa Saymak en invaller Youness Mokthar. Het bleef echter bij 2-0. Zo weet PEC weer eens te winnen in eigen huis. De laatste overwinning, vóór de winst op NEC, dateerde namelijk van 30 oktober 2016 toen buurman Go Ahead Eagles werd verslagen.

Door: Koen Larmit