11.02.2017 11:44

Drukte bij Roda JC: "Alle grappen al gehoord"

Tom van Weert (l.) en Tom Van Hyfte (r.) gaan het luchtduel met elkaar aan tijdens FC Groningen - Roda JC. (09-12-2016)
Tom van Weert (l.) en Tom Van Hyfte (r.) gaan het luchtduel met elkaar aan tijdens FC Groningen - Roda JC. (09-12-2016)

Ondanks alle chaos bij Roda JC, waar een nieuwe eigenaar, nieuwe adviseur en negen nieuwe spelers binnenkwamen in één winterperiode, blijft Tom Van Hyfte nuchter. De aanvoerder vindt dat de Limburgers professioneel moeten blijven.

"Ik heb alle grappen al voorbij horen komen. Dat ik over een paar jaar tegen Real Madrid in de Champions League voetbal, dat we door de komst van negen nieuwe spelers een dubbeldekker als spelersbus nodig hebben. Daar moeten we maar mee kunnen omgaan", stelt de Belg in gesprek met Voetbal International.

"Er telt maar één ding en dat is dat we Roda JC in de Eredivisie houden. Er zullen misschien wat spelers moeten wijken voor de nieuwe jongens. Dan kunnen we wel gaan klagen en zagen, maar we kunnen het ook professioneel oppakken en zeggen dat door concurrentie iedereen scherper en dus beter wordt. Daar moeten we inspiratie uit halen."

Roda JC is samen met Go Ahead Eagles hekkensluiter in de Eredivisie, maar pakte vorige week wel een belangrijke driepunter tegen Excelsior.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner