11.02.2017 13:49

Duits spreekt verwondering uit over Roda JC

Sander Duits (l.) wenst zijn vervanger Norichio Nieveld veel succes tijdens NEC - Go Ahead Eagles. (04-02-2017)
Sander Duits (l.) wenst zijn vervanger Norichio Nieveld veel succes tijdens NEC - Go Ahead Eagles. (04-02-2017)

Go Ahead Eagles boekte afgelopen weekend een verrassende zege bij NEC (1-2), maar is nog altijd hekkensluiter van de Eredivisie. Aanvoerder Sander Duits is echter positief gestemd over de rest van het seizoen.

"Door de winst op NEC staan we er gelukkig weer helemaal bij en met de komende wedstrijden tegen directe concurrenten als ADO Den Haag en Roda JC moeten we afstand nemen van de onderste plaatsen", vertelt de ervaren middenvelder in gesprek met Voetbal International. De ploeg uit Deventer heeft nu evenveel punten als nummer zeventien Roda JC en de achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt slechts twee punten.

Volgens Duits is het daarom nog geen uitgemaakte zaak dat Go Ahead in de gevarenzone eindigt. "Ik denk dat we met de huidige speelwijze de oorlog kunnen winnen in de Eredivisie. We spelen dertien finales en het is fijn te merken dat bij ons allemaal het gevoel leeft dat we geen wedstrijd kansloos zijn. Dat is anders dan de andere keren dat ik tegen degradatie streed. We hadden creativiteit nodig en spelers die aanvallend het verschil kunnen maken, en die zijn gekomen."

De aanvoerder Go Ahead spreekt zijn verwondering uit over de situatie bij naaste concurrent Roda JC. "Wat dat betreft zakt mijn broek af van wat er bij Roda JC gebeurt. Als je negen nieuwe spelers moet halen in de winterse transferperiode, dan heb je eerder iets helemaal verkeerd gedaan. Het getuigt in elk geval van heel weinig vertrouwen in de spelersgroep en ik ben benieuwd wat voor effect dat heeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner