11.02.2017 18:12

Barça voorlopig aan kop na simpele winst

FC Barcelona mag zich in ieder geval enkele uren de koploper van de Primera División noemen. De Catalanen hadden geen seconde last van Deportivo Alavés en wonnen uiteindelijk simpel tegen de ploeg die ook de tegenstander in de bekerfinale is: 0-6.

Het duurde even voordat de motor van MSN warm was, maar vlak voor rust gebeurde het dan toch. Luis Suárez nam de openingstreffer in Vitoria-Gasteiz voor zijn rekening, drie minuten later maakte Neymar er meteen 2-0 van. Een kwartier na rust denderde FC Barcelona, toen Lionel Messi zijn eerste doelpunt maakte. Alexis verergerde de boel met een eigen doelpunt, waarna Ivan Rakitić en Suárez de eindstand bepaalden.

Door de overwinning is FC Barcelona over Real Madrid heengegaan op de ranglijst, alhoewel de ploeg uit de hoofdstad later op de zaterdag nog in actie komt tegen CA Osasuna. Bij winst gaat Real Madrid met één puntje over FC Barcelona heen, maar de Koninklijke heeft ook nog twee inhaalwedstrijden te spelen. Real Madrid miste afgelopen week vanwege storm een competitieduel, eerder in het seizoen kwam het ook al niet in actie omdat de ploeg verplichtingen had op het WK voor clubteams.

Wint Real Madrid alles, staat het zeven punten voor op rivaal FC Barcelona.