11.02.2017 20:20

Armenteros redt in slotfase punt tegen Roda

Samuel Armenteros (m.) ontwijkt Mohamed el Makrini (r.), terwijl Mitchel Paulissen (l.) toekijkt tijdens Heracles Almelo - Roda JC. (11-02-2017)
Samuel Armenteros (m.) ontwijkt Mohamed el Makrini (r.), terwijl Mitchel Paulissen (l.) toekijkt tijdens Heracles Almelo - Roda JC. (11-02-2017)

Roda leek zaterdagavond lang op weg te zijn naar een verrassende zege op bezoek bij Heracles Almelo, maar gaf in de slotfase toch nog een 0-2 voorsprong uit handen. Samuel Armenteros was tweemaal trefzeker.

Het bezoekende Roda, dat de wedstrijd inging als nummer zeventien op de ranglijst, begon goed aan de wedstrijd. De Kerkradenaren hielden de druk goed op de Almelose defensie en waren hier en daar ook gevaarlijk. Ze wisten doelman Bram Castro alleen geen lastige momenten te bezorgen. Heracles was iets vaker dreigend op de vijandige helft, maar het ontbrak vaak aan de beslissende pass of het schot. Ook Roda-goalie Benjamin van Leer werd niet nadrukkelijk aan het werk gezet.

Zo bleef het bij 0-0 in de eerste helft, een score waar Roda tot dan toe het meest tevreden mee was. Naarmate de tweede helft vorderde drong Heracles steeds nadrukkelijker aan bij Roda. Na een uur spelen was het voor het eerst écht dicht bij een treffer, toen Fredric Ananou een schot van Brandley Kuwas aanraakte en aan de buitenkant van de paal zag belanden. Heracles leek in de tweede helft het meest richting een openingstreffer te voetballen.

Toch was het Roda dat verrassend de 0-1 maakte in het Polman Stadion. Na ruim een uur spelen kwam Mitchel Paulissen tot scoren nadat Justin Hoogma zijn schot onderweg van richting veranderde en zodoende de verre hoek in werkte. Heracles was nog aan het bijkomen van deze domper toen zelfs de 0-2 viel voor Roda. Drie minuten na de openingstreffer was Tom Van Hyfte trefzeker. Hij drukte een afvallende bal heerlijk in de verre hoek en zette de uitploeg zowaar op rozen.

Roda-spits Dani Schahin kreeg daarna een goede kans om er een definitief slot op te gooien, maar hij faalde oog in oog met Castro. Zo lagen er nog kansen voor Heracles, dat een klein kwartier voor tijd inderdaad langszij kwam. Breekijzer Robin Pröpper was van waarde door een lange bal met zijn hoofd klaar te leggen voor Samuel Armenteros, die de bal meenam en goed in de verre hoek plaatste. Zo ging de wedstrijd met een 1-2 stand de slotfase in.

Daarin kwam Heracles inderdaad toch nog langszij. Brahim Darri, eveneens invaller, zorgde voor het voorbereidende werk met een goed afgemeten voorzet. Armenteros werd helemaal vrijgelaten door de Roda-defensie en kon zomaar de 2-2 binnenknikken. Hiermee redde hij toch nog het punt voor de Heraclieden, die zo het gat met de degradatiestreep ongeveer hetzelfde houden. Roda had weliswaar getekend voor een punt vooraf aan dit duel, maar zal toch flink balen dat het in de slotfase toch nog de zege weggaf.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner