12.02.2017 09:28

Koppers is blij met gestolen zege en doelpunt

Dico Koppers (r.) viert de zege van Willem II op Vitesse met ploeggenoot Obbi Oularé. (11-02-2017)
Dico Koppers (r.) viert de zege van Willem II op Vitesse met ploeggenoot Obbi Oularé. (11-02-2017)

Willem II vertrok zaterdag als een dief in de nacht met de drie punten uit Arnhem. De Tilburgers waren de gehele wedstrijd de mindere tegen Vitesse, maar wonnen wel met 0-2. Dico Koppers kon na afloop zijn geluk niet op.

Vitesse kreeg een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen tegen Willem II, maar de spelers hadden het vizier niet op scherp staan. In de slotfase van het duel zette Koppers de Tilburgers zelfs op 0-1. "Ik appelleerde voor hands (Guram Kashia lag op de grond en raakte de bal met zijn hand, red.), maar toen zag ik een gaatje en dacht ik: Als ik hem binnenschiet is het nóg lekkerder natuurlijk", vertelde hij aan de NOS.

Koppers maakte daardoor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. "Heerlijk. Dit is ongelooflijk, ik ben normaal gesproken linksback (de afgelopen weken linksbuiten, red.). Voor mij en het team is dit gewoon geweldig. We hadden deze punten hard nodig, want nu gaan we een beetje weg van de onderste plekken. Beter kan eigenlijk niet. We waren al blij geweest met een gelijkspel, maar als je dan drie punten pakt is het helemaal top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner