12.02.2017 10:08

Zware enkelblessure voor revelatie Barcelona

Een zware tegenvaller voor FC Barcelona: rechtsback Aleix Vidal staat maanden langs de kant met een enkelblessure. In de met 0-6 gewonnen wedstrijd tegen Deportivo Alavés ging de rechterenkel van de vleugelverdediger uit de kom.

Vidal liep de ernstige kwetsuur op tijdens een duel met Theo Hernández en moest daarop met een brancard van het veld worden gedragen. Het was een grote smet op de galavoorstelling van FC Barcelona tegen Aláves. Na de wedstrijd was de stemming, ondanks de 0-6 zege, dan ook bedrukt. "We hebben gezien dat Aleix' enkel uit de kom of gebroken is. Het is balen voor hem en voor het team. Erg triest", vertelde trainer Luis Enrique al na afloop van het duel.

De 27-jarige rechtsback werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels geopereerd. De eenmalig international van Spanje moet vijf maanden revalideren en komt dit seizoen in ieder geval niet meer in actie voor Barça. Een forse tegenvaller voor Vidal, die zich ontwikkelde tot één van de revelaties in de ploeg van Enrique. De vleugelverdediger kwam in 2015 over van Sevilla, maar kreeg tot enkele weken geleden nauwelijks speeltijd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner