12.02.2017 10:33

Pochettino baalt van slechte beurt Tottenham

Tottenham Hotspur is bezig aan een uitstekend seizoen in de Premier League, maar ging zaterdag op pijnlijke wijze onderuit op bezoek bij Liverpool (2-0). Trainer Mauricio Pochettino vindt dat zijn ploeg heeft laten zien geen titelkandidaat te zijn.

"Het hele team was slecht", was de duidelijke conclusie van Argentijnse manager tegenover de BBC. "Als je zo speelt als vandaag kun je niet omgaan met de druk die komt kijken bij de titelstrijd. Dan wordt het moeilijk om te vechten voor de titel in de Premier League. In de eerste helft zag ik een team dat daar niet klaar voor is."

De eindstand stond al na achttien minuten op het scorebord: in een tijdsbestek van 120 seconden had Sadio Mané tweemaal gescoord. "Ze waren beter dan wij en verdienden het volledig om te winnen", vervolgde Pochettino. "We begonnen erg slordig. Het is lastig om te begrijpen. Ik ben erg teleurgesteld over ons spel in de eerste helft. Na rust waren we beter, maar toen was het te laat."

Liverpool-coach Jürgen Klopp was juist erg trots op de prestatie van zijn ploeg. "Het leven is moeilijk en anders als je geen resultaten haalt. We speelden geweldig, de intensiteit was ongelooflijk. Van beide kanten, maar van ons misschien nog iets meer. Zoals we vandaag speelden, zijn we een heel sterk team. We moeten proberen om dit spel elke week op de mat te brengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner