12.02.2017 11:44

Anastasiou baalt van inconsequente arbiters

Roda JC leek zaterdagavond dicht bij een overwinning op Heracles Almelo, maar zag de thuisploeg alsnog langszij komen. Trainer Yannis Anastasiou was na afloop verbolgen over de aansluitingstreffer van Samuel Armenteros.

Volgens de Griekse oefenmeester van Roda JC had het doelpunt nooit mogen tellen. Anastasiou was van mening dat invaller Robin Pröpper een overtreding had gemaakt. De coach stoort zich de laatste tijd steeds meer aan het inconsequente fluiten van de Nederlandse scheidsrechters. "Elke wedstrijd worden de regels anders gehanteerd. Begin dit seizoen hebben we al heel veel beslissingen tegen gekregen, ik vind het te makkelijk", verzuchtte hij tegenover FOX Sports.

Anastasiou vond na afloop echter ook dat zijn eigen ploeg de zege wel erg simpel uit handen gaf. "Twee doelpunten moeten genoeg zijn om een resultaat te boeken. Onze verdediging stond goed, dat is onze kwaliteit. Dan moet je niet het zo makkelijk weggeven. We blijven dezelfde foutjes maken. Als wij niet leren, blijven we onszelf in een moeilijke positie brengen. Dat is zonde, want ons spel is beter geworden."

Roda JC had een zege goed kunnen gebruiken: hekkensluiter Go Ahead Eagles won zaterdagavond van ADO Den Haag (3-1) en is de Limburgers daardoor gepasseerd op de ranglijst. Volgend weekend neemt Roda het in eigen huis op tegen de ploeg uit Deventer. Volgens Anastasiou levert dat geen extra druk op. "Die druk is er elke week, tot het einde van het seizoen. We moeten zo snel mogelijk punten pakken om uit deze situatie te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner