12.02.2017 11:56

Armenteros gebruikte 'trucje' bij gelijkmaker

Samuel Armenteros (l.) moet opschieten met de bal aan de voet, want Daryl Werker (m.) en Tom Van Hyfte (r.) zetten druk. (11-02-2017)
Samuel Armenteros (l.) moet opschieten met de bal aan de voet, want Daryl Werker (m.) en Tom Van Hyfte (r.) zetten druk. (11-02-2017)

Samuel Armenteros was zaterdagavond goud waard voor Heracles Almelo. De spits was met twee doelpunten van grote waarde in het duel met Roda JC. Dankzij Armenteros pakte de ploeg van trainer John Stegeman ternauwernood een punt (2-2).

Armenteros was in de 79ste minuut al verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer voor Heracles en kopte drie minuten voor tijd ook nog de gelijkmaker tegen de touwen. Na afloop liet de spits weten daarvoor wel een 'trucje' te hebben gebruikt. "Ik stond gedekt en moest loskomen. Ik pakte Tom Van Hyfte met beide handen vast, ik trok 'm best fors aan z'n arm en stond vrij", aldus Armenteros tegenover FOX Sports.

De Cubaanse Zweed is dit seizoen al goed voor elf doelpunten in de Eredivisie. Opmerkelijk was wel dat Armenteros in het laatste kwartier nog wist uit te blinken. "Het moest uit mijn tenen komen. Ik voelde wel dat ik ziek ben geweest", bekent hij. "Ik heb het aardig onderschat. We hebben het deze week rustig opgebouwd, maar ik keek naar de klok in de twintigste minuut en dacht: het wordt een lange wedstrijd."

Trainer John Stegeman was na afloop wel tevreden met een punt. Zijn elftal stond na 68 minuten immers met 0-2 achter. ""Dat valt rauw op je dak, dan vind ik het knap dat we nog terugkomen tot 2-2", aldus Stegeman, die Armenteros niet wilde wisselen. "Je clubtopscorer haal je niet zo snel naar de kant. Je weet altijd dat hij een of twee momenten heeft. Ik vond hem geen grootse wedstrijd spelen, maar hij scoort wel twee keer. Dat is ook een kwaliteit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner