12.02.2017 13:10

Ramselaar: "Zijn vrienden waartegen je speelt"

Bart Ramselaar controleert een hoge bal tijdens een training van PSV. (10-02-2017)
Bart Ramselaar controleert een hoge bal tijdens een training van PSV. (10-02-2017)

Voor Bart Ramselaar staat zondagmiddag een bijzondere wedstrijd op het programma. De twintigjarige middenvelder neemt het dan met PSV op tegen FC Utrecht, de club die Ramselaar aan het begin van het seizoen aan de regerend landskampioen verkocht.

Ramselaar doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en debuteerde in het seizoen 2014/2015 voor de Domstedelingen. "Je leeft wel anders naar deze wedstrijd toe. Het zijn toch vrienden waartegen je speelt", erkent Ramselaar in gesprek met de NOS. "Utrecht voelt als mijn thuis, maar dat is PSV ook geworden. Ik was het kind van de club, heb mooie dingen meegemaakt tot en met de bekerfinale aan toe. Die ging helaas wel verloren tegen Feyenoord."

Hoewel de middenvelder het naar zijn zin heeft in Eindhoven, mist hij Utrecht ook een beetje. "Natuurlijk, ik heb daar zes jaar gespeeld en ben met een aantal spelers opgegroeid. Dan is het vreemd als je ineens weg bent. Maar ik heb hier (in Eindhoven, red.) ook plezier en ben goed opgevangen. Dus in dat opzicht heb ik niet echt iets om te missen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner