12.02.2017 14:00

Van den Brom kiest voor vijf andere namen

Muamer Tanković (l.) probeert op een stijvolle manier het doel te zoeken tijdens de competitiewedstrijd AZ - Sparta. (21-01-2017)
Muamer Tanković (l.) probeert op een stijvolle manier het doel te zoeken tijdens de competitiewedstrijd AZ - Sparta. (21-01-2017)

AZ start zondagmiddag tegen sc Heerenveen met een behoorlijk gewijzigd elftal ten opzichte van het verloren thuisduel met PSV (2-4). Trainer John van den Brom voert liefst vijf wijzigingen door.

Van den Brom kan in Friesland geen beroep doen op Derrick Luckassen en Stijn Wuytens, die vanwege een schorsing ontbreken. Luckassen wordt in het duel tussen de twee subtoppers vervangen door Mattias Johansson. Mats Seuntjens neemt de plek in van Rienstra.  Daarnaast zijn er weer basisplaatsen voor Ridgeciano Haps, Muamer Tanković en Wout Weghorst. Dat gaat ten koste van Owen Wijndal, Fred Friday en Levi García.

Waar Van den Brom veel wijzigt, doet Jurgen Streppel dat niet. Alleen voorin moet de trainer van sc Heerenveen een noodgedwongen wijziging doorvoeren. Sam Larsson liep tegen FC Utrecht (1-0 verlies) tegen twee gele kaarten aan en is geschorst. Zijn vervanger is Luciano Slagveer.

De wedstrijd is vanaf 14:30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner