12.02.2017 14:12

Suárez evenaart trainer met doelpuntenaantal

Het honderdste doelpunt van Luis Suárez in dienst van FC Barcelona was een bijzondere mijlpaal, maar achter de 109ste goal van de Uruguayaan schuilt ook een mooi verhaal. De spits heeft nu namelijk net zoveel doelpunten gemaakt voor FC Barcelona als Luis Enrique, zijn trainer.

Suárez evenaarde zijn trainer door zaterdagavond twee keer te scoren tegen Deportivo Alavés. De aanvaller opende vlak voor rust de score en maakte twintig minuten voor tijd de 0-6, het laatste doelpunt van de wedstrijd. In alle competities staat Suárez nu op 109 goals, waarvan hij het gros (74) in de Primera División scoorde.

Suárez had slechts 128 wedstrijden nodig om 109 keer te scoren. Dat zijn veel minder duels dan Enrique, die in driehonderd wedstrijden eveneens 109 keer scoorde. Een groot verschil tussen de speler en trainer is dat Suárez een pure aanvaller is en Enrique in zijn actieve spelerscarrière als aanvallende middenvelder speelde.