12.02.2017 15:49

Sankoh over Groningen: "Mijn lievelingsclub"

Gibril Sankoh stond tussen 2005 en 2010 zes seizoenen onder contract bij FC Groningen. Na een avontuur in Duitsland bij FC Augsburg en in China bij Henan Jianye keerde hij terug in Nederland om voor Roda JC te gaan voetballen. Echter zit de liefde voor FC Groningen diep in zijn hart geworteld. 

"FC Groningen is mijn lievelingsclub, ik heb daar zes jaar gevoetbald, dus die liefde gaat nooit meer weg. FC Groningen betekent alles voor mij", spreekt de centrale verdediger vol liefde over zijn oud werkgever. "Zij hebben me opgepikt bij Telstar en me de kans gegeven. Ik heb daar een goed leven gehad, mijn vrouw ontmoet en mijn kinderen gekregen. Daarom zijn we in Assen gaan wonen, zitten we binnen twintig minuten in Groningen."

Uit de periode bij de club uit het noorden heeft hij nog regelmatig contact met oud-ploeggenoten. "Ik heb nog contact met Goran Lovre, Tim Matavz, Danny Buijs, Antoine van der Linden en ik ben Evgeny Levchenko nog een paar keer tegengekomen op de club", vervolgt Sankoh, die in de toekomst graag oefenmeester wil worden. "Ik hoop dat ik ooit hoofdtrainer van FC Groningen kan worden, maar ik kan niet in de toekomst kijken."

In totaal speelde de in Sierra Leone geboren mandekker 167 wedstrijden in de Eredivisie. 150 keer kwam hij uit voor FC Groningen, terwijl hij zeventien wedstrijden voor Roda JC speelde in de competitie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner