12.02.2017 18:19

Heerenveen afhankelijk van treffers van Reza

Reza Ghoochannejhad is goed op schot sinds de jaarwisseling. De aanvaller is in 2017 namelijk de enige speler van sc Heerenveen die een treffer heeft gemaakt namens de Friezen in de Eredivisie.

Dat zijn er in totaal zes in vijf wedstrijden, al leverde dat slechts eenmaal de winst op voor de ploeg van Jurgen Streppel. In de eerste wedstrijd van dit jaar gebeurde dat in eigen huis tegen ADO Den Haag met 2-0. In daaropvolgende wedstrijd scoorde Ghoochannejhad zelfs een hattrick, maar de drie doelpunten op bezoek in Eindhoven bleken niet genoeg. PSV won namelijk die middag met 4-3.

In de derby van het noorden tegen FC Groningen wisten beide ploegen niet te scoren. Dat deed sc Heerenveen in de wedstrijd erna ook niet. Omdat FC Utrecht dat wel deed, door een treffer van Andreas Ludwig, wonnen de Domstedelingen met 1-0. In de wedstrijd van zondag kwam sc Heerenveen wel weer tot scoren, maar de enige treffer van de Iraanse spits aan Friese-zijde bezorgde de ploeg geen punten. AZ scoorde er namelijk twee: 2-1.

Naast de knappe prestatie van Ghoochannejhad is dat uiteraard zeer matig van sc Heerenveen. De ploeg is namelijk te afhankelijk van de 29-jarige aanvaller uit Iran. Na de winterstop kwam de ploeg van Streppel dus nog maar zes keer tot scoren in vijf wedstrijden, terwijl in de eerste seizoenshelft 32 goals werden gemaakt in zeventien duels. In totaal scoorde de 33-voudig international dertien doelpunten in de Eredivisie. Daarmee staat hij tweede op de topscorerslijst achter Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner