12.02.2017 19:30

Doelman Mulder: "Was jongens tegen mannen"

Erwin Mulder zit verslagen op de grond na een tegendoelpunt van AZ. (12-02-2017)
Erwin Mulder zit verslagen op de grond na een tegendoelpunt van AZ. (12-02-2017)

Sc Heerenveen kreeg veel lof over het goede spel in 2017, maar winnen deed de ploeg al vier wedstrijden niet meer. Ook tegen AZ werd verloren (1-2) en doelman Erwin Mulder sprak klare taal na afloop.

"De eerste helft was slecht, echt slecht. We brachten niet wat we kunnen brengen. Als dat niet lukt, moet je het fysiek laten zien. Maar het leek wel alsof er jongens tegen mannen speelden. We hebben geen duel gewonnen", aldus de doelman van Heerenveen tegen Voetbal International, die twee keer moest vissen door goals van Muamer Tanković en Iliass Bel Hassani.

"We werden aan de kant gezet, dan moet je slimmer zijn. Een keer uitdelen bijvoorbeeld, want de scheidsrechter liet dat toe. Dan kun je wat verder gaan dan normaal." Scheidsrechter Bas Nijhuis moest de wedstrijd in goede banen leiden, maar Mulder vond dat hij er een paar keer naast zat. "Ik heb Nijhuis hoog zitten, maar hij heeft de plank wel een beetje misgeslagen vandaag."

Door de nieuwe nederlaag is sc Heerenveen gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Tegenstander AZ is de nieuwe nummer vier, de plaats die recht geeft op Europees voetbal. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten, terwijl FC Utrecht op één punt afstand er nog tussen staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner