12.02.2017 19:50

Ten Hag: "Bepalend moment in de wedstrijd"

Erik ten Hag (l.) en Phillip Cocu (r.) begroeten elkaar voor het duel tussen PSV en FC Utrecht. Ook Jean-Paul de Jong (m.), assistent van Ten Hag, is erbij. (12-02-2017)
Erik ten Hag (l.) en Phillip Cocu (r.) begroeten elkaar voor het duel tussen PSV en FC Utrecht. Ook Jean-Paul de Jong (m.), assistent van Ten Hag, is erbij. (12-02-2017)

PSV nam zondagmiddag na rust ruime afstand van FC Utrecht (3-0), maar de bezoekers zagen voor rust een doelpunt ten onrechte worden afgekeurd. Utrecht-trainer Erik ten Hag baalt, maar wil de nederlaag niet afschuiven op de arbitrage.

"We speelden een goede eerste helft, maar een slechte tweede helft", aldus Ten Hag tegenover de NOS. Nacer Barazite dacht zijn ploeg ook op voorsprong te schieten voor rust, maar werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. "Het was een reglementaire goal, dat is een heel bepalend moment in de wedstrijd. Maar daar heb je niks aan, dat heb ik de spelers in de rust ook verteld."

Door de afgekeurde goal gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in, waarna PSV snel afstand nam. "PSV gaat komen en daar moet je wat tegenover stellen. Je moet je onder de druk uit voetballen, maar dan laten we het over ons heen komen. Binnen twee minuten is de wedstrijd weg", doelt de trainer op de snelle goals van PSV in de tweede helft.

Speculeren over hoe de wedstrijd was gelopen als het doelpunt wel was goedgekeurd, doet Ten Hag niet aan mee. "Ik kan er niet zoveel mee. Het is heel vervelend, maar ik wil het toch bij mijn ploeg laten. We hebben de eerste helft uitstekend gespeeld. In de tweede helft laten we het liggen. Er waren absoluut mogelijkheden om hier wat te halen."

Phillip Cocu, trainer van PSV, zag ook dat zijn ploeg het heel lastig had met Utrecht. Zeker in de eerste helft kon het duel alle kanten op. "Tegen taaie tegenstanders als Utrecht, moet je op de toppen van je kunnen spelen. Daar hadden we op het begin moeite mee, we verloren heel veel duels. Dan wordt het heel moeilijk om het duel naar je hand te zetten. In de tweede helft ging het beter draaien en hebben we een verdiende overwinning behaald."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner