12.02.2017 20:40

Chelsea laat steek vallen: "We hadden pech"

Chelsea leed zondagmiddag op bezoek bij Burnley verrassend puntenverlies: 1-1. De koploper werd geveld door een geweldige vrije trap, maar manager Antonio Conte vond dat zijn ploeg de overwinning over de streep had moeten trekken.

Met een voorsprong van tien punten op achtervolgers Tottenham Hotspur en Arsenal is er nog geen man overboord voor Chelsea, maar Conte baalde flink van de remise. "We moeten teleurgesteld zijn met dit punt, want deze wedstrijd hadden we moeten winnen. We begonnen goed en creëerden kansen en toen kwam de vrije trap."

Robbie Brady maakte na 24 minuten spelen het openingsdoelpunt van Pedro ongedaan, door een directe vrije trap achter doelman Thibaut Courtois te krullen. In het vervolg van de wedstrijd kon Chelsea niet meer de zege na zich toe trekken. "De tweede helft werd een fysieke wedstrijd, met veel lange ballen. Burnley is thuis een goed team, maar wij verdienden het om te winnen", aldus Conte tegenover Sky Sports. Burnley pakte dit seizoen dertig punten, waarvan er 29 in thuiswedstrijden werden behaald.

Ondanks het puntenverlies, koerst Chelsea nog altijd af op de titel. De ploeg moet nog dertien wedstrijden spelen in de Premier League. "Er is nog een lange weg te gaan, maar we moeten op deze manier verder. Vandaag waren we alleen wat ongelukkig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner