12.02.2017 21:52

Bergwijn scoort: "We trainen er vaak op"

Steven Bergwijn kan juichen nadat hij heeft gescoord voor PSV tegen FC Utrecht. (12-02-2017)
Steven Bergwijn kan juichen nadat hij heeft gescoord voor PSV tegen FC Utrecht. (12-02-2017)

Steven Bergwijn speelde als invaller een belangrijke rol in het duel tussen PSV en FC Utrecht (3-0). De aanvaller kwam in de rust in het veld, waarna hij zijn ploeg op weg hielp naar de zege met een goal.

"Het was lang geleden dat ik had gescoord. Winnen staat op één, maar daarna die goal. Ik ben een aanvaller, dus wil altijd scoren", aldus Bergwijn tegen PSV TV. Het laatste doelpunt van Bergwijn dateert van 20 augustus. Toen was hij goed voor het slotakkoord op bezoek bij PEC Zwolle (0-4).

Met een schuiver van de rand van het strafschopgebied, zorgde Bergwijn tien minuten na rust al voor de tweede treffer van PSV. Eerder maakte Luuk de Jong het openingsdoelpunt, die even later de aangever was. "We trainen er vaak op. De linksbuiten kwam door, Marco (Van Ginkel, red.) ging naar de tweede paal en ik dan naar de zestien. Ik voelde dat hij op de zestien zou komen. Gelukkig kwam de bal daar en kon ik hem binnen tikken."

De negentienjarige Bergwijn moet het vooral doen met invalbeurten. Hij mocht pas vijf competitiewedstrijden in de basis beginnen, maar hoopt dat trainer Phillip Cocu vaker een beroep op hem zal doen na zijn sterke wedstrijd. "Ik hoop dat ik een signaal heb afgegeven. Het ging lekker vandaag en ik moet nu doorpakken. Zo doorgaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner