13.02.2017 15:00

Rode kaart Bacuna kwijtgescholden door KNVB

Juninho Bacuna (l.) en Tonny Vilhena (r.) gaan samen naar de grond in het duel Feyenoord - FC Groningen. (11-02-2017)
Juninho Bacuna (l.) en Tonny Vilhena (r.) gaan samen naar de grond in het duel Feyenoord - FC Groningen. (11-02-2017)

Juninho Bacuna hoeft geen wedstrijd van FC Groningen te missen. De middenvelder van de Groningers kreeg zaterdagavond tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Groningen (2-0) een kwartier voor tijd direct rood van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bacuna beging in de 75e minuut een overtreding op Terence Kongolo. Gözübüyük ging vervolgens in discussie met zijn vierde official en besloot uiteindelijk om de rode kaart te trekken voor Bacuna. De KNVB heeft echter besloten om de rode kaart van Bacuna te seponeren. Dat heeft de aanklager betaald voetbal gedaan op basis van de televisiebeelden en van de ingediende verklaringen.

FC Groningen kan daarom aankomend weekend, als het uitduel met Sparta Rotterdam op het programma staat, gewoon een beroep doen op Bacuna. Het was voor de middenvelder de tweede keer dit seizoen dat hij de rode neus voorgehouden kreeg. Tijdens het competitieduel met PSV (0-0) werd Bacuna in de 32e minuut met twee keer geel van het veld gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner