14.02.2017 14:00

Sterkhouder Vitesse moet wekenlang toekijken

Na een persoonlijk duel heeft Maikel van der Werff erg veel last van de knie. (11-02-2017)
Na een persoonlijk duel heeft Maikel van der Werff erg veel last van de knie. (11-02-2017)

Vitesse moet het de komende weken doen zonder Maikel van der Werff. De centrale verdediger heeft de binnenkant van zijn rechterknie verrekt en moet daardoor enkele belangrijke duels van de Arnhemmers aan zich voorbij laten gaan.

Van der Werff staat mogelijk vijf weken aan de kant met de kwetsuur en kan daardoor niet in actie komen in de wedstrijd tegen Ajax, de halve finale van de KNVB Beker tegen Sparta, PSV en mist waarschijnlijk ook de Gelderse derby tegen NEC. "Dit is een ontzettende tegenvaller", verzucht Van der Werff in De Gelderlander. De verdediger liep de kwetsuur afgelopen weekend op tegen Willem II (0-2), nadat spits Obbi Oularé bovenop hem viel.

"Het was geen opzet, maar het is wel een lelijke blessure", stelt de centrale verdediger. "Ik wist eigenlijk meteen dat het niet goed was en dacht al aan Ajax en die halve finale van de beker. De knie is nu helemaal stijf. Lopen gaat niet. Dit wordt wéér lange tijd revalideren." Van der Werff kampte eerder dit seizoen al met een meniscusblessure, die hem zes weken aan de kant hield. Juist in die periode verspeelde Vitesse veel punten.

"Na die meniscusoperatie hebben we versneld gerevalideerd. Ik wilde dat en het kon ook", aldus Van der Werff. "Nu begint de cyclus, waarbij we van dag tot dag kijken hoe het gaat. Ik kan alleen maar hopen dat het herstel snel verloopt. Dat alles meevalt. De timing is altijd verkeerd, maar met de reeks die ons nu wacht, komt dit echt helemaal slecht uit. Het is balen. Ontzettend balen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner