14.02.2017 15:00

Ingezoomd op: Het topseizoen van Sánchez

Alexis Sánchez breekt de ban voor Arsenal: in het duel met Hull City is de spits tweemaal trefzeker. Hier zorgt hij, via zijn arm, voor de 1-0. (11-02-2017)
Alexis Sánchez breekt de ban voor Arsenal: in het duel met Hull City is de spits tweemaal trefzeker. Hier zorgt hij, via zijn arm, voor de 1-0. (11-02-2017)

Alexis Sánchez is bezig aan een absoluut topseizoen in het shirt van Arsenal. De Chileense spits is momenteel topscorer van de Engelse Premier League en kan zijn eigen doelpuntenrecord in het restant van dit seizoen nog aan flarden schieten.

Afgelopen weekend was het weer raak voor Sánchez: in het duel met laagvlieger Hull City was de Chileen tweemaal trefzeker. Arsenal was in de beginfase duidelijk de betere ploeg in het eigen Emirates Stadium en kwam na een half uur spelen dan ook verdiend op voorsprong. De manier waarop was echter uiterst discutabel. Sánchez schoot tegen een verdediger van Hull aan, waarna de bal via zijn hand (foto) alsnog het doel in caramboleerde. De treffer had dan ook niet goed gekeurd mogen worden.

In de absolute slotfase van het duel was Sánchez ook nog eens verantwoordelijk voor de tweede treffer van Arsenal. Ditmaal maakte een verdediger van Hull City hands en scheidsrechter Mark Clattenburg wees resoluut naar de stip. De Chileense spits faalde niet vanaf elf meter en schoot alweer zijn zeventiende treffer van het seizoen binnen. Sánchez is bezig aan een zeer doeltreffend seizoen in het shirt van Arsenal. De aanvaller heeft zijn doelpuntenproductie van afgelopen voetbaljaargang al overtroffen en kan zijn persoonlijke record gaan verbreken.

In het seizoen 2013/2014 was Sánchez namelijk goed voor negentien treffers in de Primera División in dienst van FC Barcelona. De rechtspoot kwam daarnaast ook nog tweemaal tot scoren in de Copa del Rey. Daarna maakte de 105-voudig Chileens international de overstap naar de Premier League en bleef hij zijn waarde als goaltjesdief ook in het shirt van Arsenal bewijzen. Onder manager Arsène Wenger is Sánchez immer verzekerd van een basisplaats en dat vertrouwen betaalt hij iedere week met zijn vele doelpunten weer terug.

Sánchez heeft nog elf speelrondes de tijd om zijn persoonlijk doelpuntenrecord te verbreken. Daarvoor heeft hij nog maar drie doelpunten nodig en dat lijkt de spits op zeker te gaan halen. De Chileen was dit seizoen al eenmaal goed voor een hattrick: in de uitwedstrijd tegen West Ham United vermorzelde Arsenal de thuisploeg met 1-5 en Sánchez nam drie treffers voor zijn rekening. Viermaal dit seizoen was de spits verantwoordelijk voor twee treffers, waaronder afgelopen weekend tegen Hull City.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner