14.02.2017 21:28

Zidane: "Weg naar Cardiff is zwaar"

Zinedine Zidane praat voorafgaand het duel met SSC Napoli met de pers. (14-02-2017)
Zinedine Zidane praat voorafgaand het duel met SSC Napoli met de pers. (14-02-2017)

Zinedine Zidane en zijn Real Madrid hervatten woensdagavond de Champions League tegen SSC Napoli. De Madrilenen moeten het tegen Napoli zonder Gareth Bale stellen. "Gareth is op de weg terug", aldus Zidane.

Aan het begin van de week hervatte de Welshman al wel de groepstraining van Real Madrid. "Het gaat goed met Gareth. Op het moment heeft hij geen klachten", vertelt Real Madrid-trainer Zidane over zijn vleugelspeler. "Uiteraard zijn we voorzichtig met hem. Bale lag er drie maanden uit. Jullie zien vanzelf of hij aankomend weekend speelt tegen Espanyol."

Tijdens de persconferentie van Zidane ging het gesprek al gauw over Diego Maradona. De oud-speler van onder meer SSC Napoli en aartsrivaal FC Barcelona zal woensdag tijdens de wedstrijd op de tribune plaatsnemen in Madrid. "Natuurlijk is Maradona één van de grootste voetballers ooit. Momenteel ben ik wel banger voor de huidige spelers dan voor hem", aldus een lachende Zidane.

De Franse oefenmeester en tevens oud-speler van de Madrilenen ziet het thuisduel tegen SSC Napoli niet als een finale. "Er is maar één finale in de Champions League. En dat is in Cardiff. De weg ernaartoe zal voor ons lang en zwaar zijn. Maar we zijn er honderd procent klaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner