15.02.2017 09:09

Oude resultaten bieden Barcelona weinig hoop

Neymar druipt af na de 4-0 nederlaag van FC Barcelona op bezoek bij Paris Saint-Germain. (14-02-2017)

FC Barcelona moet een unieke prestatie leveren, wil het na de ontluisterende 4-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain de kwartfinale van de Champions League bereiken. Nog nooit slaagde een club erin om na een nederlaag van 4-0 of meer zich te plaatsen voor de volgende ronde van het miljoenenbal.

De Catalanen gaan ongetwijfeld op 8 maart een poging wagen om de enorme achterstand weg te werken, maar de resultaten uit het verleden bieden weinig hoop. Eén ding is zeker: wil Barcelona nog een kans maken op de kwartfinale, dan zal het een stuk beter voor de dag moeten komen dan in de thuiswedstrijd.

Het werd een gedenkwaardige avond in Parijs, waarin Paris Saint-Germain favoriet FC Barcelona alle hoeken van het veld liet zien. PSG scoorde voor rust twee keer en na rust herhaalden de Fransen dat kunstje. Grote man bij de thuisploeg werd de jarige Ángel Di María, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.