15.02.2017 15:37

Aubameyang in zak en as: "Het spijt me"

Pierre-Emerick Aubameyang zal niet met een fijn gevoel terugdenken aan het Champions League-duel met SL Benfica. Borussia Dortmund was dominant in Portugal, maar verloor desondanks met 1-0 van Benfica.

Aubameyang liet een aantal opgelegde mogelijkheden om te scoren liggen. De international van Gabon, die onlangs nog actief was op de Afrika Cup, weet dat hij wat goed te maken heeft. "Het spijt me, ik had een inktzwarte dag", vertelt de razendsnelle aanvaller van Borussia Dortmund aan het Duitse Bild. Aubameyang heeft tevens een verklaring voor zijn matige optreden in de Champions League. "Ik had een zware voorbereiding vanwege de Afrika Cup."

Aankomend weekend krijgt Aubameyang opnieuw een kans om te scoren, want dan neemt Borussia Dortmund het in eigen huis op tegen VfL Wolfsburg. Op wraak tegen Benfica moet de Gabonees nog even wachten, want de return in de Champions League staat op het programma voor 8 maart. Naast VfL Wolfsburg speelt BVB eerst nog in de competitie tegen SC Freiburg en Bayer Leverkusen, terwijl ook de bekerwedstrijd tegen Sportfreunde Lotte plaats zal vinden voor de return in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner