15.02.2017 22:36

Wereldgoal Robben bij ruime zege Bayern

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de achtste finales van de Champions League. Mede dankzij een fantastische treffer van Arjen Robben wonnen de Duitsers woensdagavond met 5-1 van Arsenal FC.

Trainer Carlo Ancelotti had bij de thuisploeg een basisplaats voor Arjen Robben. Hij speelde samen met Thiago en Douglas Costa achter diepte spits Robert Lewandowski. Dat betekende dat Thomas Müller genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. Bij de bezoekers uit Londen had manager Arsène Wenger een verrassing onder de lat. David Ospina speelde ten koste van Petr Čech. Alexis Sánchez speelde in de punt van de aanval, waardoor Olivier Giroud naast Wenger op de bank plaats mocht nemen.

De thuisploeg begon sterk in eigen stadion. Na een waarschuwingsschot van Aturo Vidal was de tweede poging direct raak. Robben sneedt naar binnen en krulde de bal op fantastische wijze achter doelman Ospina: 1-0. Bayern leek daarna op jacht te kunnen gaan naar meer doelpunten, maar kreeg het deksel op de neus. Een domme actie van Lewandowksi ten opzichte van Laurent Koscielny leverde Arsenal een strafschop op. Sánchez gaf doelman Manuel Neuer echter de kans om deze penalty te keren, maar de Chileen was in de rebound alsnog verantwoordelijk voor de 1-1. Bayern was vervolgens iets beter en Lewandowksi knalde uit een hoekschop over. Nadat Mats Hummels van dichtbij naast had gekopt, schoot Mesut Özil oog in oog met Neuer op de doelman.

Na de pauze kwam Bayern furieus uit de kleedkamer. Binnen tien minuten trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Eerst kopte Lewandowski tegendraads de 2-1 binnen na een fraaie voorzet van Philipp Lahm en twee minuten later was de Pool aangever op de 3-1 van Thiago. Met een fraaie voetbeweging zette hij de middenvelder alleen voor Ospina en Thiago faalde niet. Daarmee was de koek nog niet op in München. Javi Martínez zag zijn kopbal gekeerd worden door Ospina, maar de doelman had geen antwoord op het schot van Thiago, dat door Granit Xhaka van richting werd veranderd. De score had in de laatste twintig minuten nog verder uit kunnen lopen, maar Robben schoot met rechts op Ospina en Douglas Costa krulde net naast. In de slotfase zorgde invaller Thomas Müller voor een passend slotakkoord. Hij stond koud in het veld toen hij met een droge knal voor de 5-1 zorgde.

Door de 5-1 zege staat Bayern met een been in de kwartfinales van de Champions League. De return in Londen moet wel nog even gespeeld worden. Die staat voor 7 maart op het programma.

Door: Bob van Dijk